What’s Love Got To Do With It? / Какво общо има тук любовта?

Добавено от на 06 януари 2023

What’s Love Got To Do With It? / Какво общо има тук любовта?

Прелитайки между Лондон и Лахор, любовта и приятелството, традициите и иконоборството, Какво общо има тук любовта? е искряща романтична комедия, която отказва да се придържа към познатите клишета на жанра. Режисиран от Шехар Капур по находчивия и изпълнен с виталност сценарий на Джемайма Хан, филмът впечатлява и с чудесния си актьорски ансамбъл.

Зоуи е млада кинорежисьорка, а Казим – лекар. Въпреки, че са израснали в съседство, световете им не могат да бъдат по-раздалечени. Докато Зоуи е възпитана от своята разведена майка – англичанката Кат – да бъде независима и любознателна, родените в Пакистан родители на Казим не се противят на расовите разделения в британското общество и са спокойни, ако децата им се държат според повелите на мюсюлманската им вяра. След като вече е видял безпокойството на родителите си при сватбата на сестра му за бял англичанин, Казим приема примера на родителите си и се съгласява на уреден брак. Решението му озадачава Зоуи, но и й дава чудесна тема за документален филм. Зоуи се впуска да следва всяка стъпка на стария си приятел в пътуването му към семейното уединение, опитвайки се да разбере неизтляващото изкушение на уредените бракове на фона на собствената й склонност към разрушителни обвързвания.

По изключително забавен начин Какво общо има тук любовта? улавя онези магични моменти, в които свободния дух и брачното съжителство се преплитат.

Прожекции:
петък, 25 ноември 2022, 20:00, Одеон
петък, 2 декември 2022, 20:45, Дом на киното – Купи билет
неделя, 4 декември 2022, 19:00, Люмиер

Премиера в България: 27.01.2023
Световна премиера: 26.01.2023
Жанр: Комедия, Романтичен
Великобритания / 2022 / 108 минути
Сценарист: Джемайма Хан
Режисьор: Шекар Капур
В ролите: Шазад Латиф, Ема Томпсън, Лили Джеймс, Тадж Атуал, Асим Чодри, Ношийн Феникс
Оператор: Реми Адефаразин
Продуцент: Тим Бевън, Ерик Фелнър, Джемайма Хан, Ники Барнс