писък 6

Добавено от на 13 март 2023

писък 6

На 10 март правилата се променят. Хорър иконата Гоустфейс се завръща на големия екран с Писък 6 и за първи път се отправи към „града, който никога не спи“, за най-напрегнатата и кървава част от иконичната поредица до момента.

Сестрите Саманта (Мелиса Барера) и Тара Карпентър (Джена Ортега), както и близнаците Чад (Мейсън Гудинг) и Минди Мийкс (Джазмин Савой Браун) напускат Уудсбъро и започват нова глава от живота си в Ню Йорк. Ужасът обаче ги следва по петите – нов убиец надява маската на Гоустфейс и сякаш не следва нито едно от установените правила. Скоро броят на телата нараства неимоверно, а с всяка следваща жертва, самоличността и мотивите на убиеца изглеждат все по-мъгляви. По всичко изглежда, че този път оцелели няма да има. Наред с Барера, Ортега, Браун и Гудинг, в Писък 6 завръщане правят Кортни Кокс като емблематичната за франчайза Гейл Удърс, както и Хейдън Пенетиер като фаворитката на феновете от Писък 4 Кърби Рийд.

В останалия актьорски състав се включват Дермът Мълруни, Тони Револори, Самара Уивинг и др. Гоустфейс ни очаква с Писък 6 на уста само в кината и 4DX от 10 март.

Премиера в България: 10.03.2023
Световна премиера: 10.03.2023
Жанр: Ужаси, Мистери, Трилър
САЩ / 2023 / 123 минути
Възрастова група: D – Забранен за лица под 16-годишна възраст
Звук: 2D, 4DX
Сценарист: Джеймс Вандербилт, Гай Бусик
Режисьор: Мат Бетинели-Олпин, Тайлър Джилет
В ролите: Лиана Либерато, Тони Револори, Джош Сегара, Мейсън Гудинг, Хейдън Пенитиер, Джена Ортега, Мелиса Барера, Кортни Кокс, Джазмин Савой Браун, Девин Некода
Продуцент: Уилям Ширак, Джеймс Вандербилт, Пол Найнстайн